Va görs mellan passen?

Min blogg handlar om mitt liv. Om triathlon med andra ord. Men triathlon är bara det jag lever för, inte det jag lever av. För att klara mig har jag flera små projekt för mig, ifjol hade jag tre arbetsgivare och ett litet eget företag. Den ”stora” delen av min inkomst kommer från em deltidsanställning i familjeföretaget Lundgren Truckservice.

Och vad gör jag där då? Min huvudsakliga uppgift är att sköta servicen åt de utbildade mekanikerna som servar kunderna. Det kan handla om att jag reparerar eller renoverar exempelvis motorer och hydraulcylindrar mekanikerna sliter loss ute hos kunderna men inte har möjlighet att åtgärda utan verkstaden. För att effektivisera lämnar då meken arbetet till mig och åker sedan vidare för att tjäna pengar hos en annan kund. Gör jag mitt jobb kan meken sen hämta delen och åka ut den för montage igen.

image

Idag var det svetsning,

image

Igår plockade vi ur en motor, Tjippen och jag.

Vi är ett litet företag, med cirka tio anställda. Vi äger fastigheten som vi håller till i och har två hyresgäster. Alltså tillkommer en stor del fastihetsskötsel till arbetet. Gräs ska klippas, duvbon ska rivas och gården ska snöröjas. Det fixar jag. Inga jobb som ska göras är för små eller värdelösa, de ska göras till perfektion.

image

Diverse gammal  sportutrustning pryder väggen över arbetsbänkarna

Jag trivs med jobber på Trucken. Visst kan det vara påfrestande att jobba ihop med familjen dagligdags, särskilt nu när Jennifer målar om dessutom, men det går för det mesta väldigt bra. Att känna chefen privat har både för och nackdelar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *