Växjö

Säsongspremiär i helgen! Eller, Sverige-premiär i alla fall. Vi tog en liten minisemester och åkte ner till Växjö redan i fredags, och stannade i Motala på vägen hem.
Under fredagen värmde jag upp nere på banan, och tyvärr kändes benen riktigt sega och dåliga. Jag åt en pizza i vanlig ordning och väntade på det bästa.

Formatet på loppet var olympisk distans utan rulleåkning. Kanske mitt favoritformat.
Simningen skedde på en envarvsbana som jag tyckte kändes lång. Kanske för att jag aldrig kom loss i simningen, försökte jag trycka på lite så blev jag stum. I och med att det var ett ickedraftinglopp tyckte jag att det verkade dumt att chansa, bättre att komma upp och klara av att jobba ordentligt på cykeln.

IMG_20140525_101857

Gjorde en smidig T1, även om våtdräkten fastnade lite över chipet. Jag ryckte till ordentligt och kom loss. Ut på cykelbanan som var platt, snabb och kördes i fyra varv. Rakt fram, vända och tillbaka med några rondeller i vägen. Mina ny Corima 3-spoke kändes snabba, men benen kändes tyvärr inte lika balla som hjulen. Även om jag tycker att jag cyklade lite sämre höll jag mig kvar i loppet, och tycker inte att jag tappade nämnvärt, förutom på omutbara vinnaren Carlén.

Cykel VäxjöKan nämnas att första och sista varvet var några hundra meter längre än mittenvarven, och att jag gjorde dessa två på jämna tider.

T2 flöt på bättre än T1, även om jag måste bli bättre på att springa med cykeln. Växlade fort, och kom ut bra, och in i rytmen. Tappade två placeringar direkt, men upplevde att de fick sega ifrån snarare än att jag flög av. Det är en ny upplevelse, och en angenäm sådan.
Upplevde att jag gjorde en stabil löpning och jobbade för att hålla tekniken. Det gick bra, de första sju kilometrarna, sedan tappade jag, men inte mycket. Kul att jag orkade hålla ihop löpningen. Jag sprang på 41.31, och har under tidigare säsonger när jag sprungit fort senare gjort betydligt sämre säsongsöppningar, och det med bättre ben!

IMG_20140525_101956

 

Känns riktigt kul att vara igång med tävlandet nu. Och det känns riktigt kul att jag har börjat hitta rätt med hur jag ska träna löpning. Jag tycker att mycket handlar om att träna så lite som möjligt för att utvecklas så mycket som möjligt, och det extra tydligt i löpningen.

Nu väntar en kortvecka, med röd dag och klämdag. Det kommer förmodligen innebära träningshelg framåt veckoslutet. Ser fram emot det.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *