SM medeldistans- en lagom historia

Igår avgjordes så SM över den lagom långa och lagom snabba distansen medeldistans. Förutsättningarna var; 1930m simning utan våtdräkt, 86 kuperade kilometer på cykeln samt 21 knixiga löpkilometrar. Vädret var ganska hyfsat, ca 25grader i luften, men molnigt, så vi klarade oss från värmeslag.

Jag gick in i loppet med en lagom trött kropp. Sedan Motala har kört hårt, och släppt upp lite lagom inför detta lopp. I början av veckan var kroppen helt under isen, men kändes bättre under veckan. Så fort det händer börjar iaf jag sväva iväg och drömma om guld och gröna skogar bara för att man hittar någon extra watt här och där, när man egentligen borde förvänta sig ett just lagom lopp. Inte förstörd- inte toppad. Lagom fräsch.

Simningen blev i allra högsta grad annorlunda. Vattentempen låg på 22,5grader. Alltså våtdräkt förbjuden. I seniorklassen. Masters däremot fick använda dräkt. Detta innebär alltså att många masters hamnade betydligt närmare oss än vanligt. Vi fick alltså djura på ordentligt i början för att inte bli ihjälslagna. Det gick hur som helst bra, gjorde nog mina bästa första 500m någonsin utan att syra sönder. Kom in i en lunk och jobbade på. Kände att jag tappade grepp på hemvägen och spände upp bålen som jag jobbat med. Hittade tillbaka och kom givetvis upp ur vattnet samtidigt som ärkerivalen (och goda vännen) Sebastian Johansson. Dessvärre hade jag ingen heldräkt, utan simmade i Trishorts, och fick krångla på mig linnet i T1. Tappade lite, men inte mer än 40s.

T1

Cyklingen kändes smörkola från första pedalvarvet. Det gick inte som jag hade hoppats. Jag tog inte tillräckligt fort på de som jag brukar plocka på, och tappade på folk jag inte brukar tappa på. För tio dagar sedan hade jag Gunther-ben. Nu fick jag nöja mig med lagom bra ben. Det är i alla fall ett ovanligt bra träningspass att slita sig igenom nio mil i tempobågen och med bra folk omkring sig.
Jag klarade värmen bra, mycket tack vare all hjälp jag fick med langningen. Här langar svågern Isostar.

IMG_3205

IMG_3206T2 gick i vanligt ordning riktigt fort. Snabb iväg, och ut på löpningen. Tycker att jag kom in i det ganska bra. Lagom fart, fokus på att hålla frekvens och teknik. Hade en pace jag ville hålla hela vägen, men som jag klarade att hålla i ett varv. Är inte missnöjd för det, jag gjorde en stabil löpning. 1.35 är ingen jättebra tid, men med tanke på hur mycket(lite) jag sprungit sedan jag började löpträna igen i februari är det bra. Det är riktigt bra lägstanivå för att vara jag.

IMG_3238

IMG_3261Summa summarum tycker jag att jag gjorde ett lagom bra lopp, utan några misstag, och att jag arbetade på i den fart som jag tycker att jag klarade av för dagen. More to come.

Vi var många som kämpade och slet där ute i lördags. Trots det kändes det tomt, att genomföra loppet utan Lena Karlsson ibland oss. Mina tankar var hos Lena under loppet. Svensk Triathlon har förlorat ett stort hjärta. Vi glömmer dig aldrig, Lena. Ej mera ibland oss- för alltid saknad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *