Kort väg tillbaka

Efter det lagom bra loppet nere i Smålands Jerusalem har vägen tillbaka till full träning varit kortare än någonsin efter en halv ironman.
Eftersom loppet var en del av en träningsperiod hade jag svårt att pusha hela vägen in i kaklet. Framförallt kändes det inte helt nödvändigt att göra så, med tanke på riskerna det medför att ta ut sig totalmaximalt. Det är en sak att göra det över en sprint eller en olympisk, då är det ju faktiskt en nödvändighet för att få träningseffekt av det.
En halva å andra sidan sliter mer på musklerna, och mindre på hjärta/lungor än kortdistans.
Med detta i åtanke har jag tidigare räknat på ca 8-10 dagar innan jag är fullt fit och ready to go. Å andra sidan har jag alltid varit småtoppad inför mina tidigare HIM, och på så sätt lyckats göra större skada på muskulaturen.
Den här gången tog det otroliga 3 dagar innan jag var igång på allvar! Jag tror att det är en kombination av faktorerna; bättre stabilitet/mobilitet, ”sämre” dagsform, bättre grundform och smartare nutrition än tidigare.
De senaste två dagarna har jag kört sju pass. Det åttonde ska avverkas om 30min. Det har sett ut såhär;

Torsdag morgon; Korta progressiva inetervaller i terräng, Enhörna
Torsdag morgon; Neuracträning i slingor
Torsdag lunch; Simning långa lopp, steady state
Torsdag kväll; cykel HÅRT ink FTP-test

Fredag morgon; Simning korta lopp, progressivt
Fredag lunch; löpning, 8km steady
Fredag lunch; gym ben, 12or+ bål explosivt
Fredag kväll; cykel, recovery (snart)

Jag har inte ens ont någonstans. Det är en fantastisk känsla för mig som är van vid att alltid ha någon halvskada. Jag vill rikta ett stort tack till naprapat Andreas Bjurman på Accessrehab för den enormt stora hjälpen under vintern/våren/dags dato. Det är en sak att besitta stor kunskap, och en helt annan att orka hela vägen fram med den enskilde patienten, vilket han verkligen har gjort.

Nästa vecka tuffar jag in i ett högintensivt block, med tre tävlingar på sex dagar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *