Julklappstips!

Många av oss triathleter har problem med tekniken, i åtminstone en av grenarna. Jag upplever att ordningen i regel är, simning, löpning, cykel när det gäller tekniksvårigheter.
Jag har själv haft stora tekniska problem, i de två förstnämnda. Fel teknik känns ofta igen på ett kantigt rörelsemönster. Kantighet betyder ofta att en muskelgrupp får jobba hårdare än en annan som av någon anledning blivit bortprioriterad. Det kan bero på en tidigare skada eller vara en obalans man är född med. Fenomenet kallas hur som helst för kompensationsmönster.

Många, däribland jag själv, har gett sig på att träna teknik- lägga ner tid och pengar på att någon ska lära en hur det går till. Inget fel i det, jag tycker det är en av de bästa investeringar man kan göra. Jag gjorde det själv.

I simningen gick det bra, och jag gick från 21 tag per 25a till 16 (!!!) när jag simmar F2. I löpningen fick jag inte riktigt till det. Jag hörde ju vad karln som höll lektionen sa, han tyckte det såg ok ut, men jag kände aldrig flow. Med löpningen slutade det med att jag fick upp frekvensen lite, vilket var bra, men inte mer än så.

Sen upptäckte jag av en slump Redcord. Okej tänkte jag, en till fluga… Skeptisk som fan. Kände mig ändå tvungen att prova, i det läget hade jag gått skadad i mer än ett halvår. Det fick gå, trots min skepsis.
Men jag hade fel. Träningen var ganska rolig, den utmanade mig.
Hånade mig!
Övningarna såg lätta ut men var svåra. Det gjorde mig förbannad. Jag skulle se till att de blev lätta! Mycket annat kunde jag inte göra med mitt sabbade knä ändå.
Det gick ganska fort att få kontroll på övningarna. Så jag fortsatte med svårare och svårare grejer. Tillsammans med en intelligent naprapat vann jag över min skada, med Redcord som rehabiliteringshjälp.
Sen, huxflux, en dag i juli, efter sex månaders Redcordträning fick jag en närmast religiös upplevelse i Sydpoolen. Magen… är det såhär Anders och Niklas menar att jag ska spänna den?? Det var sjukt. Efter ett halvårs träning, kunde jag glida ut på ett sätt som jag inte nått på tio års simträning!

Jag körde naturligtvis ännu mer med den röda tråden. Intresset för hela grejen växte hela tiden, eftersom jag kände att den var nyckeln till mina nya förmågor och i augusti utbildade jag mig till Redcord Active tränare. Dels för eget bruk, men också för att kunna komplettera teknikträningen jag bedriver med andra atleter.

En dag i slutet av november, med fyra kilo över matchvikt, flyger jag upp för en backe på ett proggpass, löpning. Jag krossar krönet och forsar ner för backen. Jag log. Insåg att jag kommit ännu en nivå med mina röda reps hjälp. Lår, underben och höfter sjunger numera som en kör, inte varsin sång.

Logiken är trots allt skrämmande enkel. I ett simtag till exempel, går en röd tråd från höger hand ända ner till vänster fot när vi kopplar taget synkront med att vi slänger på en banspark…

Jag tror som sagt på teknikträning och på styrketräning. Redcorden hjälpte mig att länka ihop dessa två- den ganska enorma lårstyrka jag har med alla tekniktips jag har fått. På mindre än ett års dedikerad träning har jag kommit längre med mina tekniska förbättringar än jag gjort i hela mitt triathlonliv. Och jag är ju mer än 12 triathlonår gammal.

Nu kan jag hjälpa dig att göra detsamma, lagom till jul. Ge bort en stabil julklapp. I december och januari kan du köpa mitt paket ”Slingträning extra” med 15% rabatt!

Du får;
– 1 Redcord Mini slingträningsslingor
– 1 Weaklink test
– 1 träningsprogram
Ordinarie pris; 2690.-
Julklappspris; 2285.-

Den enda gången det inte fungerar är när man låter bli att träna det!

3 reaktion på “Julklappstips!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *