Träning

Triathlon är en oerhört krävande idrott. Den ställer höga krav på utövaren dels fysiskt, men också mentalt. Att tro att det räcker med att göra sitt simpass eller löprunda för att sedan gå hem och titta på tv är att lura sig själv. Den som vill lyckas med triathlon måste viga hela sitt liv åt det han eller hon gör, och sedan försöka lägga resten av livspusslet runt triathlon. Det är vad jag har gjort.

Ständigt är det något som ska planeras. Ta bara all mat- en kropp som ska prestera kräver högoktanigt bränsle, och jag utesluter alla halvfabrikat i min matlagning. Är det inte mat är det sömn, kan låta konstigt, men även den måste jag styra för att orka ligga på topp. Sova för länge på helgerna- uteslutet. Då klarar jag inte att somna i tid på söndagen, och det straffar sig på tisdagen.

Lägg där till på arbete, att matcha simklubbens bantider med cykelträning, se till att alla träningskläder alltid är rena och fräsha, diska och dessutom hinna ha lite tid över för flickvänen. Jag ser mig själv som en ”master of matching” men lär mig ständigt. På dessa sidor kan Ni läsa lite om min träning och träning i allmänt.

Väntar på startskottet i Bona